Softtop onderhoud

Softtop onderhoudstips & servicemogelijkheden

Specifiek voor cabrio’s met een softtop is het belangrijk om het dak goed te onderhouden. Voor optimaal behoud van uw cabriodak is het belangrijk om het dak te reinigen. Door onder andere weersinvloeden, vogelpoep en schimmels zal het dak naar verloop van tijd vies worden. Wanneer vuil te lang blijven zitten wordt het op den duur lastiger om het dak nog volledig schoon te krijgen. Vandaar dat het aan te raden is om uw softtop regelmatig te reinigen.

Hoe vaak moet ik mijn cabriodak reinigen?

Hoe vaak een softtop gereinigd moet worden hangt af van de manier waarop de auto gebruikt wordt. Wanneer de auto eigenlijk altijd binnen staat en enkel gebruikt wordt met mooi weer zal 1 keer per jaar reinigen voldoende zijn. Wanneer er het hele jaar door gereden wordt met de cabrio zal reinigen waarschijnlijk vaker moeten gebeuren. Dit hangt ook sterk af van de omgeving waar de auto staat. Wanneer de auto onder een carport staat of wanneer deze onder een boom staat maakt natuurlijk een groot verschil.

Uw cabriodak impregneren

Het impregneren van uw cabriodak. Wanneer uw cabriodak volledig is gereinigd is het belangrijk om de kap te impregneren. Dit zorgt voor een water en vuilafstotende laag op uw dak. Hierdoor is uw cabriodak optimaal beschermt en blijft het dak na reinigen een stuk langer mooi.

Bij Cabriofirst helpen wij u bij het reinigen en impregneren van uw cabriodak.

softtop onderhoud

Hoe kan ik zelf mijn cabriodak reinigen?

Uiteraard helpen wij u graag bij het reinigen van uw cabriodak. Pakt u het liever zelf op? Dan kunt u het best als volgt te werk gaan:

  • Maak allereerst de softtop goed nat. Bijvoorbeeld met de tuinslang of een emmer water en een spons.
  • Borstel de kap goed in. Gebruik een milde niet agressieve zeep en een zachte borstel.  (zie bovenstaande foto)
  • Spoel de kap daarna grondig met water zodat er geen zeep meer achter blijft. Deze stap is zeer belangrijk want achtergebleven zeep trekt vuil aan.
  • Laat de kap goed drogen. Pas wanneer de kap helemaal droog is kan deze geïmpregneerd worden.
  • Impregneer het dak met een vernevelaar. Pas 2 tot 3 dunne laagjes toe die u tussendoor laat drogen.
  • Vragen over welke producten u het beste kunt gebruiken? Laat het ons weten en wij helpen u hierbij.

Meer weten of een afspraak maken? Neem hier contact met ons op!